Werkplek en zorg

De vorm van zorg welke wij bieden op de boerderij is een dagbesteding voor mensen met onder andere een verstandelijke beperking, psychische problemen of een autistische stoornis. Tevens bieden wij plaats aan mensen met een burn-out of diegenen die om een andere reden een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De leeftijd loopt uiteen van 12 jarigen tot 60 plussers. We hebben dagelijks plaats voor circa 15 personen.

De begeleiding van de deelnemers gebeurt door Jolanda en Jo en er zijn medewerkers. Deze mensen hebben allen hetzij uit ervaring of door het volgen van een vakopleiding een zorg- en of agrarische achtergrond.

Onze visie is een praktische en wil zeggen dat we proberen iedereen te laten deelnemen aan de voorkomende werkzaamheden op de boerderij of anderzijds te betrekken bij activiteiten.

 

Er is plaatsing mogelijk via wmo, wlz, zorg in natura en PGB. De zorgboerderij is zelfstandig, dat wil zeggen: financiering is buiten een zorginstelling om mogelijk, maar kan wel vanuit een zorginstelling geregeld zijn.  Via Stichting BEZINN Drenthe kunnen wij gebruik maken van AWBZ toelating.

De hulpboeren/deelnemers helpen zoveel mogelijk mee met de dagelijkse werkzaamheden.

Het verzorgen van de dieren staat daarbij voorop. Daarnaast is er veel afwisseling in het werk zowel binnen als buiten. In het zomerseizoen is dat bijvoorbeeld: zaaien, poten, onkruid wieden, schoffelen, hooien en oogsten. In de winter valt te denken aan: hout zagen of timmer klussen, onderhoud aan de verblijven, snoeiwerk enz.

Sommigen vinden het kantinewerk leuk, anderen gaan direct met de boer de stallen in, voeren, uitmesten, instrooien, vegen en dergelijke. Er is veel werk op het erf te doen, het bijhouden van de moestuin met tunnelkas, de weilanden met houtwallen en de gebouwen. In de Boerderij winkel bieden we dagbesteding bij alle voorkomende werkzaamheden tijdens de openingstijden.

Voor de deelnemers die wel graag op een boerderij komen van wegen de rust, ruimte enof dieren maar die niet het fysieke werk op de boerderij aan kan. Daar hebben wij  de Hooimijt voor, een mooie ruimte waar iedereen mag en kan zijn wie hij of zij is. Zowel op de boerderij als in de Hooimijt zoeken wij passende dagbesteding wat bij de deelnemer past. In de Hooimijt wordt er o.a. spullen voor de winkel gemaakt dit kan zijn: soep of andere lekkernijen, houtwerkjes of andere creaties voor de verkoop in onze winkel. Ook is er in de Hooimijt mogelijkheden tot eigen interesses/ hobby`s denk aan tekenen, schilderen, fotografie, muziek, schoolse activiteiten, bakken/koken enz. Samen zorgen we er voor dat de Hooimijt netjes is en blijft.

Het bouwen doen we in eigen beheer, voor de meeste hulpboeren  is dit ook belangrijk werk.

 

Wij bieden dagbesteding per dagdeel.

Van maandag t/m vrijdag

van 8.45 u tot 12.00 uur en van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Er zijn nog dagbestedingsplekken open.

 

Zomer

Er zijn elke dag verse groentes uit de tuinen, geplukt door onze hulpboeren.

Voor een complete maaltijd zijn er volop ingrediƫnten verkrijgbaar in onze Landwinkel.