silvie en koe

Dagbesteding

Op de Hanse Hof bieden wij een zinvolle dagbesteding aan jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen met autisme, een verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Ze werken op de boerderij (vanaf 15 jaar) en onderhouden het erf en de verblijven. In de Hooimijt bieden we ook creatieve activiteiten, zoals koken of lekkere dingen maken die we verkopen in de boerderijwinkel. Op de Hanse Hof gaan we niet uit van de beperking van onze deelnemers, maar van zijn of haar mogelijkheden. Per deelnemer kijken we naar de hulpvraag. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak.

Zo werken wij
Wij werken met de methodiek Trippel C.  De drie C’s staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Cliënten ervaren het gewone leven door:

  • Uit te gaan van hun menselijke behoeften;
  • Een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan;
  • Samen te werken aan betekenisvolle daginvulling (competentieopbouw);
  • Anders kijken naar probleemgedrag en het aanpakken van onderliggende oorzaken.

Samen met de deelnemers werken wij aan hun doelen. Dit kunnen deelnemers zijn die weer uitstromen of die gewoon voor zolang het kan op de Hanse Hof blijven.


Dit doen wij
De werkzaamheden van de deelnemers bestaan onder andere uit het verzorgen van het vee, werken op het land en in de moestuin en het onderhouden van het erf en de verblijven. In een van onze gebouwen, de Hooimijt, ligt de werkdruk lager. Hier worden creatieve activiteiten aangeboden, koken of bakken wij lekkere dingen voor de winkel of voor ons zelf. We doen boodschappen of brengen bestellingen rond. De Hanse Hof biedt zorg op maat. Wij kijken per deelnemer wat hij of zij nodig heeft en hier bieden wij activiteiten voor aan. Er is ruimte om op eigen tempo te groeien en te ontwikkelen. Over het algemeen werken wij met zijn allen. Maar als de behoefte er is, kan een deelnemer ook zelfstandig aan de slag. Wij bieden echter geen 1-op-1-begeleiding aan. 

 

Het werken op de Hanse Hof is afwisselend. Sfeer en veiligheid staan bij ons voorop. De werkdruk is laag, maar wel of een dusdanig niveau dat de deelnemers met een voldaan en trots gevoel weer naar huis gaan. De Hanse Hof is een unieke plek wat betreft ruimte en sfeer. Een plek waar iedereen zich veilig kan voelen en mag zijn wie hij of zij is.

Keurmerken

Onze boerderij

De boerderij heeft een groot erf met verschillende gebouwen, circa 15 hectare land en een boerderijwinkel. Een van de gebouwen, de Hooimijt, beschikt over een creatieve ruimte en een rustruimte. Buiten in de wei lopen onze koeien van het ras Hereford. Deze koeien staan bekend om hun karakteristieke kop en sociale karakter. In de stal met aangrenzend buitenverblijf scharrelen Bentheimer varkens rond. Op de boerderij hebben wij ook paarden, schapen en konijnen. Achter op het erf staat een grote kas waar we het hele jaar door groente in verbouwen. Voor op het erf is de groentetuin aangelegd. Hier werken we samen mét de natuur.

Heeft u interesse of vragen? Stuur ons een mail.